Tandblegning

Spørgsmål om tandblegning

Ring og få en tid

Vi har åbent alle ugens syv dage

Har du akut smerter?

Ring og vi finder en akuttid til dig

Priser og finansiering

Beregn ca. pris samt se tilskud

Føl dig tryg og smertefri

Vores personale har fokus på dig

Her kan du se nogle af de spørgsmål, vi har modtaget angående tandblegning samt svarene fra en af klinikkens tandlæger.

+Priser på tandblegning

Hvad er jeres pris for en tandblegning, og er jeres pris inklusive undersøgelse af tænderne?

Vores pris på tandblegning er kr. 2.875,-. Prisen er inklusive en undersøgelse og afpudsning. Men hvis du vælger desuden at få lavet noget helt andet end tandblegning ‒ f.eks. en ny plastfyldning ‒ så er det selvfølgelig noget, som kommer oveni prisen.

I det tilfælde at du ønsker andet lavet, vil du blive oplyst om prisen på behandlingen på forhånd. Du kan se vores priser på tandbehandling her.

+Tandblegning og graviditet

Hej, jeg er gravid. Er tandblegning i orden?

Vi bleger ikke dine tænder, hvis du er gravid eller ammende mor. Selv om det ikke direkte er blevet påvist, at tandblegning skader barnet (eller foster), bleger vi aldrig tænder på gravide og ammende for en ekstra sikkerheds skyld.

Selv om tandblegning ikke er farligt for en voksen person (når det foretages korrekt), kan man ikke udelukke, at det alligevel måske kan skade et lille barn indirekte, hvis man er gravid eller ammende. Fostre og småbørn er jo ‒ fordi de er små og under udvikling ‒ generelt særligt påvirkelige og følsomme overfor mange kemiske stoffer, som moderen kommer i kontakt med.

De små doser blegegel, som moderen eventuelt kunne komme til at sluge, ville teoretisk set måske kunne skade foster eller barn, fordi det er særligt følsomt. Så for en ekstra sikkerheds skyld bleger klinikkens tandlæger og tandplejere ikke tænder på gravide og ammende mødre.

+Tandblegning af plastfyldninger

Hvis man har plastfyldninger, f.eks. i fortænderne, vil de så ikke virke mørkere, når man får tænderne bleget?

Jo, plastfyldninger kan komme til at fremstå med en anden farve end de blegede tænder. Det er så muligt at udskifte plastfyldningerne og tilpasse farven på dem, så de matcher de hvide tænder efter tandblegning.

+Tandblegning og porcelænskroner

Kan man få foretaget tandblegning af overtænderne, når man som jeg har indtil flere kroner? Og har I indtryk af, at det “forynger” udseendet? På forhånd tak.

Med venlig hilsen Julie

Kære Julie,

Hvis dine kroner har samme farve som dine andre tænder, så vil farveforskellen mellem kronerne og dine andre tænder blive større efter tandblegning, da kronerne ikke bliver hvidere af blegningen.

Men hvis dine kroner er lysere end dine andre tænder, så kan tandblegning netop være en måde at udligne forskellen. Mht. om tandblegning forynger udseendet er det nok noget individuelt.

Er tandblegning udelukket, hvis man har en porcelænskrone (kronen er ved at være hvidere end de andre tænder)?

Dine tænder kan godt bleges, selv om du har kroner, men kronerne bliver ikke bleget. Hvis din krone er hvidere end dine andre tænder, kan man netop udligne farveforskellen ved at blege de andre tænder.

+Tandblegning ‒ gule tænder og facader

Hej. Jeg er en pige på 19 år, som har meget gule tænder ‒ og det er jeg selvfølgelig meget ked af. Min tandlæge siger, at det ikke vil nytte noget at blege mine tænder, da effekten vil være meget lille, fordi jeg har en meget mørk grundfarve (kan ikke huske den eksakte formulering). Den gule farve skyldes altså hverken rødvin, tobak, kaffe eller te. Er den eneste løsning at få facader på? Og kan du i så fald give mig en cirkapris? Derudover er mine tænder meget uregelmæssige i “enderne” ‒ som om de ikke er slidt lige, som jeg har set næsten alle andre har. Hvad kan årsagen være til dette? Og er der noget, man kan få gjort ved det?

Venlig hilsen Pernille

Hej Pernille,

Mørke tænder kan til tider skyldes, at man har en tynd emalje. Hvis det er grunden til, at du har gule tænder, så er tandblegning ikke løsningen. Men det vurderes bedst på klinikken, da flere andre faktorer spiller ind.

Porcelænsfacader er måske en mulighed, men igen er det noget, som kræver en vurdering på klinikken. Et alternativ kunne i øvrigt måske være plastfacader, som er langt billigere, men de er ikke lige så holdbare ‒ og heller ikke så flotte som porcelænsfacader.

I nogle tilfælde kan man file tænderne mere jævne. Det vil kræve en klinisk undersøgelse at svare mere konkret på dine spørgsmål.

+Hvad er bedst?

Er klinikblegning eller tandlægestyret hjemmeblegning bedst?
Er klinik- eller hjemmeblegning mest skånsomt? Effektivt?

Hjemmeblegning er i princippet lige så skånsomt som klinikblegning, hvis den er styret af en tandlæge. Hjemmeblegning indebærer dog i praksis, at man selv skal foretage selve blegningen efter tandlægens instruktioner.

Hvis man ikke gør dette rigtigt, så kan hjemmeblegning være mindre effektivt/skånsomt end klinikblegning. Vi har hos vores patienter set gode resultater med begge metoder. Vigtigst er det at tandblegning finder sted i samråd med . Det er både den mest sikre og effektive måde at få hvide tænder på. Det må frarådes at gå igang selv med et tilfældigt produkt.

+Hvilken type tandblegning holder længst?

Hej igen. Glemte at spørge, om en hjemmeblegning holder længere end en laserblegning? I øvrigt god og overskuelig hjemmeside!

Sissel

Hej Sissel,

Hjemmeblegning holder lige så godt som klinikblegning (det er i øvrigt ikke laserlys, vi bruger ­­‒ men ultraviolet lys). Resultatets varighed afhænger blandt andet af, hvad du indtager af farvestoffer i mad og drikkevarer. Man bør undgå hyppigt at indtage rødvin, kaffe og te ‒ og især at ryge. Desuden bør man få en regelmæssig afpudsning med pimpsten hos tandlægen hver 6. måned (det vil du få, hvis du kommer til et almindeligt eftersyn).

+Kan tænder bleges flere gange?

For ca. et år siden fik jeg bleget tænder med en laser, såkaldt “brightsmile”. Mine tænder blev hvide, men nu er de næsten det samme, som før jeg fik behandlingen hos min daværende tandlæge. Jeg hverken ryger, drikker kaffe el. lign. ‒ og jeg vil derfor gerne prøve at få dem bleget igen. Kan jeg det, når de allerede er blevet bleget før med laser?

Du kan godt få bleget tænderne igen, efter at du har forsøgt en anden type blegning, men vi skal naturligvis først lige sikre os, at dine tænder er ok før en ny blegning. Man bør ikke få bleget sine tænder igen og igen med et for kort interval. Det kan godt være skadeligt, hvis man ikke begrænser brugen fornuftigt.

+Findes der er et alternativ til tandblegning?

Hej, jeg er en pige på 16 år, og jeg har meget gule tænder. Så jeg tænkte, at jeg ville få en tandblegning ‒ men da jeg fandt prisen for dyr, tænkte jeg på, om der var et alternativ såsom noget, man selv kunne gøre for at få hvidere tænder. Jeg har hørt noget om, at salt skulle gøre ens tænder hvide ‒ er det rigtig?

Mange hilsner Malene ‒ håber du/I kan hjælpe mig

Hej Malene,

Du kan få afpudset dine tænder med pimpsten hos din tandlæge ‒ det kan godt gøre dine tænder lidt hvidere. Derudover er det en god idé at undgå kaffe, te, cigaretter, rødvin m.m., der alle misfarver tænderne.

Jeg har ikke nogen erfaring med, at salt skulle blege tænderne og vil fraråde dig at eksperimentere med sådan noget. Der kan være en risiko for, at du skader dine tænder eller tandkød ‒ og desuden har det næppe den ønskede effekt.

+For ung til tandblegning?

Jeg er en pige på 13! Er jeg for ung til at få bleget mine tænder?

Vi bleger ikke tænder på personer under 18 år. Til gengæld kan jeg give dig nogle simple råd til, hvordan du kan få lidt hvidere tænder og bevare dem hvide, hvis du synes, at det er vigtigt:

❯ Du kan måske få pudset dine tænder hos en tandlæge med pimpsten ‒ det kan gøre tænderne lidt hvidere.

❯ Undlad at drikke meget cola, kaffe, te samt at ryge, for det kan misfarve tænderne.

❯ Børst desuden tænderne to gange om dagen.

Vi håber at du kan bruge svaret.