Aktuelt

Kategori: Behandling, Klinikken

Ring og få en tid

Vi har åbent alle ugens syv dage

Har du akut smerter?

Ring og vi finder en akuttid til dig

Priser og finansiering

Beregn ca. pris samt se tilskud

Føl dig tryg og smertefri

Vores personale har fokus på dig

Et onlay bevarer mest af tanden

Onlays – tandbevarende alternativ til kroner
GladTands tandlæger er efteruddannet i behandling med keramiske onlays. Vi kan derfor tilbyde et alternativ til kroner, som bevarer markant mere af den raske del af tanden. Desuden reduceres risikoen for rodbehandling med et onlay.

Bevar mere af den sunde del af tanden
Når en tandlæge skal forberede en tand ved kronebehandling, slibes en meget stor del af den raske tand væk. Ved et onlay er det kun en meget lille del af den raske tand, som tandlægen behøver at slibe væk. Når det er muligt at vælge et onlay i stedet for en krone, har det altså den fordel, at markant mere af den sunde del af tanden kan bevares.

Mindre risiko for rodbehandling
Ved kronebehandling er der altid risiko for, at det efterfølgende bliver nødvendigt at rodbehandle tanden.Risikoen for at efterfølgende rodbehandling bliver nødvendig er langt mindre ved onlaybehandling frem for kronebehandling.

Der er altså flere væsentlige fordele ved behandling med onlays. Det er ofte men ikke altid muligt at lave et onlay i stedet for en krone. Tandlægen vurderer individuelt, om det er muligt og hensigtsmæssigt at behandle med et onlay frem for en krone.

Læs mere om onlays