Forebyggende tandpleje

Generel vedligehold og rådgivning

Ring og få en tid

Vi har åbent alle ugens syv dage

Har du akut smerter?

Ring og vi finder en akuttid til dig

Priser og finansiering

Beregn ca. pris samt se tilskud

Føl dig tryg og smertefri

Vores personale har fokus på dig

Få individuel rådgivning

For at forebygge hjælper vi dels med individuel rådgivning vedrørende tandpleje og forebyggelse af tandsygdomme, dels udfører vi tandrensninger og tandrodsrensninger. Vi undersøger dine tænder for begyndende caries, paradentose og andre tilstande, som skal fanges og evt. behandles så tidligt som muligt for at forebygge, at de udvikler sig. Disse opgaver varetages ofte af tandplejeren i tæt samarbejde med en af klinikkens tandlæger.

Løbende forebyggende tandpleje betyder, at du får bedre mulighed for at bevare dine egne tænder og holde dem sunde, raske og pæne.

Tandpleje

Klinikkens tandplejere er først og fremmest specialister i forebyggelse af sygdomme i tænder og mund samt i generel vedligeholdelse af tandsættet. Tandplejeren yder således en omhyggelig forebyggende behandling og instruerer individuelt i optimal pleje af tænder og mund.

+Tandplejerens viden og råd

Tandplejeren kan instruere i, hvordan den enkelte eksempelvis bruger tandtråd eller særlige mellemrumsbørster på den helt rigtige måde i forhold til de udfordringer, man måtte have med sine tænder. Tandplejere ved også noget om kost og drikkevarer, og om hvordan disse ting kan influere på tændernes sundhed. Alt sammen viden og råd som kan være meget værd for den enkelte patient.

Tandplejeres uddannelse omfatter bl.a. også diagnostisk undersøgelse, og tandplejere kan på flere områder supplere tandlægen, hvilket bidrager til, at hver enkelt patient samlet får den optimale behandling.

+Tandlægeskræk

Har man tandlægeskræk, er det almindeligt, at man undgår at gå til tandlæge i årevis. Nogle undlader også at pleje deres tænder selv.

Har man tandlægeskræk, er der meget at vinde ved at komme ind i en rutine igen, hvor man regelmæssigt besøger sin tandlæge eller tandplejer. Dels kan eventuelle sygdomstilstande ‒ f.eks. caries (huller i tænderne) eller paradentose ‒ bremses i at udvikle sig videre, og dels kan ens tandplejer instruere i mundhygiejne. Selvom det er år siden, du sidst har været til tandlægen, er du altid velkommen hos os.

+Tandpleje og paradentose

En af tandplejernes centrale opgaver er at hjælpe med at forebygge og bekæmpe videreudvikling af paradentose, som er så udbredt, at det kan siges at være en folkesygdom.

Læs mere om paradentose