Aktuelt

Kategori: Behandling, Klinikken

Ring og få en tid

Vi har åbent alle ugens syv dage

Har du akut smerter?

Ring og vi finder en akuttid til dig

Priser og finansiering

Beregn ca. pris samt se tilskud

Føl dig tryg og smertefri

Vores personale har fokus på dig

Smertefri behandling hos en tandlæge?

Smertefri behandling er noget alle tandlæger, som ønsker det bedste for deres patienter, må stile efter. Spørgsmålet er, om 100 procent smertefri behandling virkelig er realistisk.

Smerte er noget, som mange forbinder med tandlægebesøg, og det skyldes nok især, at det i gamle dage nærmest skulle gøre ondt at gå til tandlæge. Udstyrets mulighed for at give patienten høj komfort og tandlægens hensyn til patienten var typisk meget begrænset – de ting var typisk ikke noget tandlægen fokuserede på. I dag kan man heldigvis med særligt udstyr, omhu og hensyn skabe omstændigheder omkring et tandlægebesøg, så der ikke opstår de kraftige smerter under et tandlægebesøg, som mange ellers frygter. Der er ingen grund til, at det skal gøre ondt at få fjernet caries i forbindelse med et hul i en tand.

Frem for alt er det muligt at tage hensyn og lægge bedøvelsen på en måde, så det ikke gør ondt eller virker meget ubehageligt. Med computerstyret bedøvelse kan det i dag stort set ikke mærkes, at man bedøves, og tandlægen kan sikre sig, at bedøvelsen er virksom, før man går i gang med videre behandling. På den måde kan man sikre sig, at den frygtede smerte er meget begrænset under tandlægens behandling.

Kan behandling hos din tandlæge altid være 100 procent smertefri?
Der er mange ting, man kan gøre som tandlæge for at forebygge og undgå smerter hos patienten, men der findes dog også typer af smerter, som tandlægen ikke er 100 procent herre over – fordi nerver og følsomhed er meget forskellige fra person til person. Vi ved godt, at nerverne i tænderne kan være ekstremt følsomme, så selv den mindste berøring på en tand eller tandkød kan gøre ondt. Der kan også være smerter efter behandlingen, når bedøvelsen aftager. Her kan tandlægen selvfølgelig også hjælpe med smertestillende medicin, men det er ikke altid nok til at der ingen smerter er overhovedet.

Så selv om tandlægen gør alt det rigtige for at undgå, at det skal gøre ondt på patienten, kan det ikke fuldstændigt udelukkes, at der kan opstå nogle smerter i forbindelse med et tandlægebesøg. Netop derfor har vi valgt ikke at love 100 procent smertefri behandling, selv om vi gør alt, hvad der står i vores magt for at undgå og begrænse smerter hos de mennesker, som vælger at lægge sig i vores tandlægestol. Det vi lover, vil vi gerne kunne holde – og derfor giver det for os ikke mening at love fuldstændig smertefri behandling.

Vi behandler især mange angste patienter med tandlægeskræk, og vi mener ikke, at det gavner behandlingen at love mere, end vi kan holde. Det er vigtigt for at kunne etablere den tillid, som er så afgørende i behandling af tandlægeskræk – og i forholdet mellem patient og tandlæge i det hele taget.