Aktuelt

Kategori: Behandling

Ring og få en tid

Vi har åbent alle ugens syv dage

Har du akut smerter?

Ring og vi finder en akuttid til dig

Priser og finansiering

Beregn ca. pris samt se tilskud

Føl dig tryg og smertefri

Vores personale har fokus på dig

Panoramarøntgen

Klinikken kan nu tilbyde optagelser via digital panoramarøntgen. Din tandlæge bruger bl.a. disse optagelser til at få et samlet overblik over tandsæt og kæbe, når der er særligt behov herfor. Det anvendes også som tomografi ved kirurgiske behandlinger for at bestemme placering af tandrødder ved f.eks. implantatbehandling.

På kun 16 sekunder tages et digitalt røntgenbillede af hele tandsættet på én gang. Strålingsdosis er samtidig minimal, og der skal ingen film i munden under optagelse.

Selv om et digitalt panoramaanlæg kan tage billeder af hele tandsættet på en gang, svarer strålingsdosis kun til ca. 2-3 almindelige (digitale) røntgenbilleder. Dermed er der tale om en meget lav stråling. Panoramaoptagelser anvendes ikke som erstatning for de kendte enkelttandsoptagelser, men kan anvendes som et supplement, der giver tandlægen et overblik. Hvor panorama-røntgenbilledet viser meget på én gang, viser enkelttandsoptagelserne den enkelte tand mere præcist. Panoramaanlægget kan dog også indstilles til at vise et præcist snit af et lokalt område via tomografi.

Før kirurgiske operationer er panoramaoptagelser med tomografi særligt vigtige for at minimere risici ved behandlingen. Panoramarøntgen kan f.eks. også bruges til at diagnosticere kæbetraumer.

Sådan foregår optagelse med panoramarøntgen
1 | Først placeres patienten præcist i forhold til panoramaanlægget ved hjælp af laserlys.

2 | Selve panoramaoptagelserne foregår stående og uden for munden: røntgen-delen af maskinen kører på få sekunder rundt om kæben, så man skal altså ikke have nogen film ind i munden ved optagelsen, sådan som det nomalt er tilfældet ved andre røntgenoptagelser.

3 | Billedet vises på en skærm efter optagelse og gemmes digitalt.